Μπεσαμέλ

Last modified date

Μπεσαμέλ

Με χίλιες δύο χρήσεις στην Ελληνική αλλά και τη Διεθνή κουζίνα, η μπεσαμέλ είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες σάλτσες.

Υλικά:

Για αραιή μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
8 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
4-6 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Για σφιχτή μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
12 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
6-8 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ το γάλα και το διατηρούμε σε υψηλή θερμοκρασία. Σε άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Όταν το αλεύρι μας αρχίσει να αλλάζει ελαφρά χρώμα ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Αν έχουμε ηλεκτρικό "μπαστούνι κοπής" τότε η σάλτσα μας θα γίνει βελούδινη. Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment