Τραχανάς κοκκινιστός .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Τραχανάς κοκκινιστός

Κρύο; Καιρός για δύο, τρία… πιάτα τραχανά κοκκινιστό!

Γράφει: Matia Gr
Τραχανάς κοκκινιστός
Υλικά:

250γρ. τραχανά
1 κουτί πασάτα ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι
60γρ. βούτυρο
2 κύβους νοστιμιάς βοδινό
1 κουταλάκι κοφτό τσίλι σε σκόνη
Μία πρέζα ζάχαρη
1/2 κουτάλι αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρεμμύδι καρέ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις ρευστοποιηθεί και κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια προσθέτοντας τους δύο κύβους νοστιμιάς και το αλάτι. Μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε την πασάτα ντομάτας, τη ζάχαρη και νερό όσο το κουτί της πασάτας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε στη συνέχεια δύο λίτρα βραστό νερό και μόλις αρχίσει το φαΐ μας πάλι να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με ανοιχτή κατσαρόλα για μισή ώρα ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Σβήνουμε κατόπιν το μάτι, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μετά από άλλη μισή ώρα το φαΐ μας θα είναι έτοιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.