Ματιά

Λιγκουίνι του αγρού και της θάλασσας

Υπέροχα λιγκουίνι που συνδυάζουν γεύσεις από τη θάλασσα και τον αγρό! Εξαιρετικά!

Γράφει: Matia Gr
Λιγκουίνι του αγρού και της θάλασσας

Υλικά:

1 πακέτο λιγκουίνι
1/2 κιλό γαρίδες μεγαλούτσικες
3-4 κολοκυθάκια
3/4 τριμμένη παρμεζάνα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές βούτυρο
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλάκι μπούκοβο
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες εάν είναι φρέσκιες ή τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε αν είναι κατεψυγμένες. Περιχύνουμε τις γαρίδες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και με το σκόρδο, ανακατεύουμε να επαλειφθούν ολόκληρες και τις αφήνουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από εργαλείο που να τα βγάλει λεπτά σαν μακαρόνια ή και σπιράλ. Εάν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο για το ξύσμα, ή ένα πίλερ (αποφλοιωτή) ή να τα τρίψουμε.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και όταν κοχλάσει ρίχνουμε και τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για δύο λεπτά λιγότερα από όσο μας λένε οι οδηγίες του πακέτου. Με λαβίδα ή κουτάλα ζυμαρικών αφαιρούμε τα λιγκουίνι από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ όμως το νερό που έβρασαν στην κατσαρόλα γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές τους και τις αποσύρουμε.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα που έβρασαν τα λιγκουίνι και όταν βράσει το νερό τους βουτάμε για 1-2 λεπτά τα κολοκυθάκια ίσα ίσα για να ζεματιστούν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα που σοτάραμε τις γαρίδες το βούτυρο. Με λαβίδα ή κουτάλα ζυμαρικών προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε και το 1/4 από την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο ζουμί από τα μακαρόνια. Ρίχνουμε μέσα και λίγα λίγα τα λιγκουίνι και 1/4 της κούπας παρμεζάνα και λίγο ζουμί αν χρειάζεται ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε και τις γαρίδες, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαμβάνουμε τα αρχοντικά λιγκουίνι του αγρού και της θάλασσας! Καλή απόλαυση!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζυμαρικά