Liqueur Limoncello (λεμοντσέλο, λικέρ λεμονιού) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Liqueur Limoncello (λεμοντσέλο, λικέρ λεμονιού)

Αμάλφι, Κάπρι και Σορρέντο είναι οι 3 πόλεις της Ιταλίας που διεκδικούν την πατρότητα του Limoncello

Γράφει: Matia Gr
Liqueur Limoncello (λεμοντσέλο, λικέρ λεμονιού)
Υλικά:

7 λεμόνια
1 μοσχολέμονο (lime)
1 λίτρο οινόπνευμα ποτοποιίας
800 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και το λάιμ. Στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα λεμόνια όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην τρίψουμε πολύ από το άσπρο της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό. Σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα των λεμονιών και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνουμε μεν το δοχείο αλλά δεν το σφραγίζουμε καλά ώστε να μπορεί να αναπνέει. Το αφήνουμε έτσι για πέντε μέρες. Μετά τις πέντε ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε να γίνουν σιρόπι (για 5 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε το οινόπνευμα αφαιρώντας του έτσι τα υπόλοιπα του ξύσματος. Τέλος ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι και φυλάμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.