Ματιά

Γρανίτα σοκολάτα, της Παναγιώτας

Εξωτική γεύση με κουβερτούρα Guanaja και λίγο ρούμι!

Γράφει: Matia Gr
Γρανίτα σοκολάτα, της Παναγιώτας
Υλικά:

140γρ. κουβερτούρα Guanaja 70% κακάο
500γρ. νερό
130γρ. ζάχαρη
25γρ. κακάο
5γρ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο. Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε έως ότου η κουβερτούρα να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο έτσι ώστε η θερμοκρασία του να πέσει και να φτάσει στους 9 κελσίου. Προσθέτουμε το ρούμι. Το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της ή τις οδηγίες παρασκευής της.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παναγιώτα Κασίμη, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα