Ματιά

Ζεστή σοκολάτα με σαντιγί

Ένα θεσπέσιο ρόφημα που εκτινάσσει τις θερμίδες της ημέρας στα ύψη, αλλά μαζί με αυτές και την απόλαυση! Πότε πότε, δικαιούμαστε μερικές μικρές γευστικές αμαρτίες. Εσείς τι λέτε;

Γράφει: Matia Gr
Ζεστή σοκολάτα με σαντιγί
Υλικά (για 6 άτομα):

1 λίτρο γάλα φρέσκο
150ml κρέμα γάλακτος
150γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
90γρ. σοκολάτα γάλακτος
3 κουταλιές σκόνη κακάο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Υλικά για τη διακόσμηση:
Σαντιγί
Τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα μας σε μια κατσαρόλα ανάβοντας το μάτι της κουζίνας μας σε σχετικά χαμηλή σκάλα. Μέσα στο γάλα ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο, τις δύο σοκολάτες, την κρέμα γάλακτος, και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς οι σοκολάτες μας. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα τέταρτο της ώρας προσέχοντας να μην κοχλάζει (ρυθμίζουμε ανάλογα το μάτι) το ρόφημα της ζεστής σοκολάτας μας. Σερβίρουμε σε όμορφες κούπες. Από πάνω σχηματίζουμε με κορνέ μια πλούσια ροζέτα με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα