Ματιά

Λικέρ ρόδι, της Βιβής

Φτιάξτε σπιτικό λικέρ ρόδι, χωρίς κόπο, με την συνταγή που μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη από την όμορφη Κρήτη

Γράφει: Matia Gr
Λικέρ ρόδι, της Βιβής
Υλικά:

1 λίτρο ρακή
700 γρ. ζάχαρη
3 ρόδια καθαρισμένα
(πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)

Εκτέλεση:

Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε τη ρακή, τη ζάχαρη και τα σπόρια των ροδιών. Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας καθημερινά το μπουκάλι για να δέσουν τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος σουρώνουμε το λικέρ, το βάζουμε σε ένα όμορφο μπουκάλι και το κρατάμε στη κάβα μας.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρόδι με καρυδάκια πράσινα (εδώ προσθέτουμε κανέλλα και γαρίφαλα), με κουκούτσια από βερίκοκα, με βύσσινο, με κράνα, κλπ.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.

Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα