Ματιά

Σουβλάκια πεπονιού

Μόλις σκάσουν, για τα καλά, μύτη τα πεπονάκια στους πάγους της λαϊκής, βρείτε ένα αρωματικό και φτιάξτε με αυτό… σουβλάκια! Δείτε την συνταγή, ετοιμάστε τα και… απολαύστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Σουβλάκια πεπονιού
Υλικά:

6-8 ξυλάκια για σουβλάκι
1/2 μικρό στρογγυλό πεπονάκι
1/2 κούπα λευκό ρούμι
3 λάιμ
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
6 κλωνάρια δυόσμο
Λίγα φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε 6 ή 8 φετούλες. Σε ένα μπλέντερ ψιλοκόβουμε το δυόσμο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λάιμ και το λευκό ρούμι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις φετούλες πεπονιού και τα βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο να παγώσουν. Κατόπιν περνάμε ένα ξυλάκι σε κάθε φέτα πεπονιού κατά μήκος, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να την φάει, κρατώντας το ξυλάκι. Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα