1/2 κιλό τραχανά νηστίσιμο με μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σακουλάκι ξερά άγρια μανιτάρια
Νερό στα 3/4 της κατσαρόλας
Αλάτι
Κόκκους κόκκινου και μαύρου πιπεριού
Λεμόνια
Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε λίγο σε ένα Tefal σκεύος. Εν το μεταξύ έχουμε βάλει να μουσκέψουν για μισή ώρα τα μανιτάρια μας. Βάζουμε το νεράκι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας και τα χοντροκομμένα μανιτάρια. Μόλις έρθει σε κατάσταση βρασμού το νερό, ρίχνουμε και τον νηστίσιμο τραχανά με μανιτάρια, το αλάτι και τα πιπέρια μας. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη. Σερβίρουμε και στύβουμε λεμόνι.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Μανιταρόσουπα ανάλαδη, της Παρασκευής
Αναφορικά με την πιο πάνω συνταγή, ανάμεσα στα υλικά αναφέρεται 1/2 κιλό τραχανά νηστήσιμο με μανιτάρια.
Μπορείτε να μου εξηγήσετε παρακαλώ τι εννοάτε και πως φτιάχνετε?
Σας ευχαριστώ
Καλησπέρα σας. Τραχανά νηστίσιμο μπορούμε να προμηθευτούμε από delicatessen, από καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, λαϊκές αγορές, μοναστήρια κ.α. Ευχαριστούμε.