Ματιά

Αλάδωτη μανιταρόσουπα. Μανιταρόσουπα νηστίσιμη ανάλαδη, της Παρασκευής

Μια πολύ νόστιμη και μυρωδάτη σούπα, που δεν φαίνεται καθόλου ότι δεν έχει λάδι.

Γράφει: Matia Gr
Αλάδωτη μανιταρόσουπα. Μανιταρόσουπα νηστίσιμη ανάλαδη, της Παρασκευής
Υλικά για κατσαρόλα 8 λίτρων:

1/2 κιλό τραχανά νηστίσιμο με μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σακουλάκι ξερά άγρια μανιτάρια
Νερό στα 3/4 της κατσαρόλας
Αλάτι
Κόκκους κόκκινου και μαύρου πιπεριού
Λεμόνια

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε λίγο σε ένα Tefal σκεύος. Εν το μεταξύ έχουμε βάλει να μουσκέψουν για μισή ώρα τα μανιτάρια μας. Βάζουμε το νεράκι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας και τα χοντροκομμένα μανιτάρια. Μόλις έρθει σε κατάσταση βρασμού το νερό, ρίχνουμε και τον νηστίσιμο τραχανά με μανιτάρια, το αλάτι και τα πιπέρια μας. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη. Σερβίρουμε και στύβουμε λεμόνι.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα