Ματιά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά για Χριστούγεννα

Ρύζι Χριστουγέννων και όχι μόνο. Ένα υπέροχο πάντρεμα γεύσης, θρεπτικών συστατικών και χρωμάτων. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά για Χριστούγεννα
Υλικά:

5 κούπες καυτό ζωμό κρέατος (2 κύβους)
2 κούπες ρύζι agrino bella
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
4 γεμάτες κουταλιές βιτάμ

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ και όταν αυτό λιώσει ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά (δεν πρέπει να σκουρύνει το χρώμα του) και μετά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα λαχανικά. Μόλις τα ανακατέψουμε κι αυτά για λίγο ρίχνουμε προσεκτικά το ζωμό. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να βράσει το ρύζι μας για 10 λεπτά, κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά αλλά δεν απομακρύνουμε την κατσαρόλα, και καπακώνουμε καλά. Σε 15 λεπτά το ρύζι μας θα είναι έτοιμο και σπυρωτό. Μόλις γίνει το βάζουμε σε φόρμα και το πατάμε καλά με το κουτάλι. Βάζουμε πάνω στη φόρμα την πιατέλα όπου θέλουμε να το σερβίρουμε και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Συνηθίζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να συνοδεύει τα υπόλοιπα φαγητά μας συμβολίζοντας την ευημερία του νέου έτους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα