«Η ευχή του Νικόλα», Αναστασία Ευσταθίου .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η ευχή του Νικόλα», Αναστασία Ευσταθίου

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, το νέο παιδικό βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου. Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία, το «Η ευχή του Νικόλα», πλαισιωμένη από την όμορφη εικονογράφηση της […]

Γράφει: Matia Gr
«Η ευχή του Νικόλα», Αναστασία Ευσταθίου

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, το νέο παιδικό βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου. Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία, το «Η ευχή του Νικόλα», πλαισιωμένη από την όμορφη εικονογράφηση της Martina Peluso.

Υπόθεση βιβλίου

Η Δροσιά είναι ένα χωριό που τον φετινό χειμώνα το χτυπούν αλύπητα οι βοριάδες, το κρύο και τα χιόνια. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, οι κάτοικοί του -που δύσκολα τα βγάζουν πέρα όντας φτωχοί, χωρίς θέρμανση και ζεστά ρούχα- έχουν χάσει το χαμόγελο από τα χείλη τους.

Για να λέμε βέβαια και όλη την αλήθεια, υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις. Να, για παράδειγμα…


Όμως ο Νικόλας, που ζει στο μεγάλο σπίτι, ούτε κρυώνει ούτε πεινάει. Έχει τα πάντα. Ζεστασιά, παιχνίδια, ρούχα, φαγητά.

Και μάλιστα προς τιμήν του, παρ’ όλο που δεν του λείπει τίποτα, βάζει τον εαυτό του στη θέση των άλλων παιδιών του χωριού και αναρωτιέται…


Κι όμως, σκέφτεται συνεχώς τ’ άλλα παιδιά. Εκείνα που δεν έχουν όσα αυτός.
«Που είναι οι φίλοι μου;» λέει και κολλάει τη μύτη του στο τζάμι. «Ούτε ένα παιδί δεν κυκλοφορεί πια στη γειτονιά».
«Μπορεί να μην έχουν χοντρά ρουχαλάκια», του λέει ο πατέρας του.
«Κι οι γονείς τους να μην τα αφήνουν να παίζουν έξω με τέτοιο κρύο», του λέει η μητέρα του.

Μια παγωμένη νύχτα, δε, εκεί που ένα πεφταστέρι διαγράφει την λαμπερή τροχιά του στον έναστρο ουρανό, ο μικρός Νικόλας το βλέπει και κάνει μια ευχή μέσα από την τρυφερή του καρδούλα.

Τι λέτε να ευχήθηκε; Άραγε θα πραγματοποιηθεί η ευχή του; Ποιος ο ρόλος του ίδιου και των γονιών του στην κατάληξη αυτής της ιστορίας;


Για να αγοράσετε το «Η ευχή του Νικόλα», της Αναστασίας Ευσταθίου, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Μέσα από μία τόσο συγκλονιστική όσο και τρυφερή παιδική ιστορία, η ταλαντούχα και αγαπημένη συγγραφέας, Αναστασία Ευσταθίου, έρχεται να διδάξει στους μικρούς αλλά και γιατί όχι και στους μεγαλύτερους αναγνώστες, τον σημαντικότατο ρόλο που έχει η αλληλεγγύη στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Ήρωες όπως ο μικρός Νικόλας και οι γονείς του, άνθρωποι με έντονη ενσυναίσθηση και έκδηλη αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλάζουν με τις πράξεις τους τον κοινωνικό τους περίγυρο προσφέροντας ελπίδα και χαρά.

Δείγμα προς παραδειγματισμό η συμπαθής αυτή τριάδα, μας γνωστοποιεί ότι αν θέλουμε και προσπαθήσουμε με την ψυχή μας, μπορούμε να βρούμε τρόπους που θα βοηθήσουν έμπρακτα τους συνανθρώπους μας. Και όχι απλά θα τους βοηθήσουν αλλά θα το κάνουν με ιδιαίτερη ευαισθησία και με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.

Ο ίδιος ο Χριστός μας, μας προέτρεψε να βοηθάμε αλλήλους και ταυτόχρονα να μην γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά χείρα. Αυτή η διδαχή πηγάζει και μέσα από το εξαίρετο βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου που θα το απολαύσουν όλοι του οι αναγνώστες τόσο εξ αιτίας του λόγου της συγγραφέως όσο και εξ αιτίας της πανέμορφης έγχρωμης εικονογράφησης της Martina Peluso.

Αγοράστε το με την πρώτη ευκαιρία για τα μικρά μέλη της οικογένειας, διαβάστε το μαζί τους, συζητήστε το και φυσικά προσφέρετέ το και ως δώρο σε κάθε λιλιπούτειο αναγνώστη του κοινωνικού σας περίγυρου.

Οπισθόφυλλο:

Η βαρυχειμωνιά έφτασε και στη Δροσιά.
Το χωριό βασανίζουν αλύπητα οι βοριάδες, τα χιόνια και το κρύο.
Ο χειμώνας πρέπει να ‘χει θυμώσει πολύ μαζί τους…
Όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.
Ο μικρός Νικόλας νοιάζεται για τα παιδιά της γειτονιάς του και όχι μόνο…
Έτσι, καταστρώνει ένα ασυνήθιστο σχέδιο. Βοηθός του ο αρκούδος του ο Χνούδης.


Για να αγοράσετε το «Η ευχή του Νικόλα», της Αναστασίας Ευσταθίου, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η ευχή του Νικόλα

Συγγραφέας

Αναστασία Ευσταθίου

Εικονογράφος

Martina Peluso

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ημερομηνία έκδοσης

Οκτώβριος 2018

Αριθμός σελίδων

29

ISBN

978-618-5151-66-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.