«Οι Εννέα Καίσαρες», του Βασίλη Παπαθεοδώρου .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Οι Εννέα Καίσαρες», του Βασίλη Παπαθεοδώρου

«Οι Εννέα Καίσαρες», του Βασίλη Παπαθεοδώρου, είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο!

Γράφει: Matia Gr
«Οι Εννέα Καίσαρες», του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Μια γειτονιά, δύο σχολεία. Ένα ιδιωτικό κι ένα δημόσιο. Τους μαθητές τους δεν τους χωρίζει μόνο ένας δρόμος αλλά ένας κόσμος ολόκληρος. Δυστυχώς δίνουν περισσότερη σημασία σε αυτά που τους χωρίζουν παρά σε αυτά που τους ενώνουν. Συχνά οι καθηγητές των σχολείων αυτών απλώνουν γέφυρες χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν καταφέρει έστω και το παραμικρό βήμα προσέγγισης. Αυτή την φορά όμως οι καθηγητές προτείνουν κάτι που ενδιαφέρει πραγματικά τα παιδιά των δύο σχολείων. Θα χωριστούν σε μεικτές ομάδες, με παιδιά κι απ’ τα δυο σχολεία. Κάθε ομάδα θα συλλέξει στοιχεία απ’ το ίντερνετ, θα μοιραστεί κάποια από αυτά με τις άλλες ομάδες και τέλος θα τα παρουσιάσει σε μία εργασία. Σκοπός; Να μάθουν οι μαθητές να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να χαίρεται ο καθένας αυτό που έχει και να μην φθονεί ή ζηλεύει τον άλλο. Να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες και ευκολίες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, να γνωριστούν μεταξύ τους, και να δεθούν αν μη τι άλλο έχοντας σαν στόχο τους μια πιθανή βράβευση στον Διεθνή Διαγωνισμό “Ίντερνετ κι Εκπαίδευση”. Οι ομάδες φτιάχνονται, το θέμα “Ρωμαϊκή Ιστορία” επιλέγεται, και τα πρώτα σχόλια γράφονται στο ειδικό για το θέμα φόρουμ του σχολείου. Ξαφνικά όμως, κάποια χρήματα εξαφανίζονται μυστηριωδώς, ένας μαθητής δηλητηριάζεται, και αυτά είναι μόνο η αρχή. Κατά παράξενο τρόπο όλα αποκτούν σχέση με τη Ρωμαϊκή Ιστορία. Είναι συμπτώσεις ή κάποιος παίζει βρώμικο παιχνίδι;

Οι Εννέα Καίσαρες είναι ένα βιβλίο που σε κερδίζει απ’ τις πρώτες γραμμές του. Έχει ρυθμό έντονο, έχει αγωνία που δε σε αφήνει να το αφήσεις απ’ τα χέρια σου, έχει ήρωες καθημερινά παιδιά με ταλέντα κι αδυναμίες, με συναισθήματα, γνώσεις και απόψεις. Είναι ένα βιβλίο που θίγει το θέμα του ρατσισμού, την εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το πώς μπορούν να κάνουν ένα παιδί να παρασυρθεί μεταφέροντας την βία που έχουν στην πραγματική και αληθινή ζωή. Μας λέει επίσης για το πώς και το πόσο τα θέλω των γονιών επηρεάζουν τις ψυχές των παιδιών τους. Είναι ένα βιβλίο που σκιαγραφεί έντονα το ότι το κάθε σχολείο είναι και μια μικρογραφία της κοινωνίας. Υπάρχουν οι ευαίσθητοι, οι αδίστακτοι, οι προικισμένοι, οι ταλαιπωρημένοι και οι αδιάφοροι.

Στους Εννέα Καίσαρες ο ενήλικος γοητεύεται βλέποντας μέσα απ’ τις γραμμές του βιβλίου του Βασίλη Παπαθεοδώρου το πως πιθανότατα ήταν στην εφηβεία τους οι ενήλικες που συναντά σήμερα αλλά δεν τους γνώριζε όταν ήταν έφηβοι. Τον έφηβο αναγνώστη τον μαγεύει το ότι ένας συγγραφέας είναι τόσο μέσα στον παλμό, τη ζωή και τις συνήθειες των εφήβων. Το σίγουρο είναι πως και τους δύο τους συνεπαίρνει το γρήγορο γεμάτο ανατροπές και αγωνία νεανικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Όταν δύο γειτονικά και ανταγωνιστικά σχολεία αποφασίζουν να συνεργαστούν για να λάβουν μέρος σε ένα διεθνή διαγωνισμό με βάση το Internet, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι τα παράξενα και μυστηριώδη γεγονότα που συμβαίνουν και στρέφονται κατά των μαθητών κάθε άλλο παρά συμπτωματικά είναι. Περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψη μόνο ενός από τους μαθητές, του Μιχάλη, ο οποίος και αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Με τη βοήθεια δύο συμμαθητών του, του Αντρέα και της Νίκης, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει το τι ή ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και αν έχουν βάση οι υποψίες του. Οι τρεις συμμαθητές μπλέκουν έτσι σε ένα “παιχνίδι”, όπου οι ύποπτοι εναλλάσσονται συνεχώς και οι ίδιοι προσπαθούν ταυτόχρονα να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να γίνουν πιστευτοί.
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολλή δράση και μυστήριο πάνω στη χρήση των υπολογιστών και των νέων τεχνολογιών. Μια ιστορία που αποκαλύπτει πως όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις: Μια φωτεινή και μια πιο σκοτεινή -εκεί ίσως που παραμονεύουν οι Εννέα Καίσαρες.

[ebookz https://play.google.com/books/reader?id=8492BQAAQBAJ&printsec=frontcover&output=reader&hl=el&pg=GBS.PA12 ]

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.