Ματιά

«Απατηλή λάμψη», της Τζέιν Στάντον Χίτσκοκ – Social crimes – Jane Stanton Hitchcock

Νέα Βίντεο Εδώ η συγγραφέας προσπαθεί να καταγράψει την πορεία μιας γυναίκας προς την τελική πράξη εξαιτίας μιας άσχημης εξέλιξης στην πορεία της ζωής της. Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο καθένας από […]

«Απατηλή λάμψη», της Τζέιν Στάντον Χίτσκοκ – Social crimes – Jane Stanton Hitchcock

Εδώ η συγγραφέας προσπαθεί να καταγράψει την πορεία μιας γυναίκας προς την τελική πράξη εξαιτίας μιας άσχημης εξέλιξης στην πορεία της ζωής της. Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο καθένας από αυτή την ιστορία είναι τελείως υποκειμενικό. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο αναγνώστης προβληματίζεται τελικά σ’ ότι έχει να κάνει με αυτό που όλοι ονομάζουμε και κανένας δεν κατανοεί. Είναι το περίφημο «νόημα της ζωής».

Χριστίνα Ν.

 

Mια άλλη Ματιά:

Κεντρική ηρωίδα της συγγραφέως είναι η Τζο (Τζολί Αν) Σλέιτερ -σύζυγος ενός από τους πιο πλούσιους Αμερικανούς επιχειρηματίες- μέλος της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Ο σύζυγός της, ο Λούσιους Σλέιτερ, πεθαίνει ξαφνικά και στην τελευταία του διαθήκη αφήνει κληρονόμο τον γιό του από τον πρώτο του γάμο και μια κοντέσα από την Γαλλία αποκληρώνοντας στην ουσία έτσι την Τζο που του στάθηκε είκοσι ολόκληρα χρόνια. Η κόμισσα, Μονίκ Ντε Πασί, γίνεται εμμονή της Τζο η οποία ξεκινά ένα κυνήγι μαγισσών. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της γύρω από τη ζωή της Μαρίας Αντουανέτας βρίσκει την δική της μαντάμ Ολίβα και σχεδιάζει την εξολόθρευση της σφετερίστριας της περιουσίας της και της κοινωνικής της θέσης. Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά ή θα αποτύχει όπως όλες τις προηγούμενες που προσπάθησε να βλάψει την Γαλλίδα κόμισσα;
Είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε το 2001 και κυκλοφόρησε στην Ελληνική γλώσσα το 2003 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα σε μετάφραση της Μάρας Ευθυμίου.

Ν.Π.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Μια από τις πιο άψογες οικοδέσποινες της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης, η Τζο Σλέιτερ ζει μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή δίπλα στον βαθύπλουτο άντρα της, που τον λατρεύει. Όμως όλα γύρω της γκρεμίζονται όταν ξαφνικά εκείνος πεθαίνει κι αφήνει την περιουσία του σε μια πολύ νέα κοινή τους φίλη.
Βαθιά απογοητευμένη κι απένταρη, μέσα σ’ έναν κόσμο όπου κάποτε ήταν αδιαφιλονίκητη βασίλισσα, δίνει την μάχη της για επιβίωση και καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να εκδικηθεί τη γυναίκα που την κατέστρεψε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα