Ματιά

«Η Λάουρα και το μυστικό της Αβεντέρας», του Πέτερ Φρόιντ – Laura unda das geheimnis von Aventerra – Peter Freund

Μετά από το όνειρο αυτό, διάφορα παράξενα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στην ζωή της, όπως το ιδιαίτερα παράξενο συμβάν κατά τη διάρκεια της ιππασίας. Όλα όσα της συμβαίνουν, την κάνουν να αναρωτηθεί αν αυτά […]

«Η Λάουρα και το μυστικό της Αβεντέρας», του Πέτερ Φρόιντ – Laura unda das geheimnis von Aventerra – Peter Freund

Μετά από το όνειρο αυτό, διάφορα παράξενα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στην ζωή της, όπως το ιδιαίτερα παράξενο συμβάν κατά τη διάρκεια της ιππασίας. Όλα όσα της συμβαίνουν, την κάνουν να αναρωτηθεί αν αυτά που είδε είναι πλάσματα της φαντασίας της. Τότε, θυμάται μια υπόσχεση του πατέρα της πως στη Δέκατη Τρίτη Γιορτή της θα μάθει όσα πρέπει να ξέρει. Και το πρώτο που μαθαίνει είναι πως έχει γεννηθεί στον Αστερισμό της Δέκατης Τρίτης Σελήνης. Ο Λούκας, ο αδερφός της, άξιος σέρφερ του διαδικτύου, αναλαμβάνει να φωτίσει αυτόν τον γρίφο.
Εν τω μεταξύ σε έναν άλλο κόσμο, στην Αβεντέρα, ο Άρχοντας του Φωτός Ηλύσιος τραυματίζεται από τον Κολασμό -το σπαθί του Έρεβου. Η γιάτρισσα Μορβένα είναι η μόνη που θα μπορούσε να τον βοηθήσει μα λείπει ταξίδι στη Μακρινή Χώρα της Ομίχλης. Οι Δυνάμεις του Σκότους κάνουν τα πάντα για να την καθυστερήσουν ή και να την αφανίσουν. Έτσι κι αλλιώς λίγα πράγματα μπορεί να κάνει. Αυτό που θα έσωζε τη ζωή του Ηλύσιου είναι μόνο το Δισκοπότηρο της Φώτισης, το οποίο περιέχει το Νερό της Ζωής.
Επιστρέφοντας στο δικό μας κόσμο τώρα, η Λάουρα, ο Λούκας και η φίλη της Λάουρας, Κάγια -αχώριστοι σύντροφοι- εξερευνούν μία μία όλες τις κρυψώνες του σχολείου τους, Ραβενστάιν. Η Λάουρα μέρα με τη μέρα εξασκεί δυνάμεις και δεξιότητες που δεν φανταζόταν πως είχε και ανακαλύπτει ανάμεσα στους καθηγητές της συμμάχους μα και αντιπάλους. Γιατί, ένα κομμάτι από την Σφραγίδα των Ναϊτών Ιπποτών -των Στρατιωτών του Χριστού που ορκιζόντουσαν να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Ιερό Γκράαλ (Δισκοπότηρο)- αφέθηκε από τον πατέρα της σε μυστική κρυψώνα λίγο πριν εξαφανιστεί; Η Ανάσα της Πάχνης – η Ψίθυρη Ομίχλη πάντως σίγουρα αφέθηκε στο ίδιο σημείο για να βοηθήσει τη Λάουρα στην αποστολή της. Άραγε θα τα καταφέρει;
Η Λάουρα και το Μυστικό της Αβεντέρας, είναι το πρώτο από μία σειρά βιβλίων που απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς εφήβους που τους αρέσει ο κόσμος του φανταστικού και της περιπέτειας. Εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2004 από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.
Επειδή το βιβλίο αυτό κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, για να διευκολύνεται η ανάγνωση, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο της Αβεντέρας είναι τυπωμένα με ένα όμορφο σκούρο κόκκινο χρώμα. Επίσης χαριτωμένο βρήκα και το γραφικό που δείχνει τον αριθμό της σελίδας.
Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα ευχάριστο, γεμάτο περιπέτεια, που εξάπτει την φαντασία, και σε πολλά σημεία του γίνονται αναφορές σε διάφορους διάσημους μύθους και θρύλους. Ο Πέτερ Φρόιντ, ως παραγωγός αλλά και σεναριογράφος κινηματογραφικών ταινιών, έχει καταφέρει το βιβλίο του να έχει πλοκή που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη αλλά απ’ την άλλη δεν μπόρεσε να αποφύγει ορισμένες ανακολουθίες που περνάνε μεν απαρατήρητες σε μια ταινία αλλά όχι και σε ένα βιβλίο. Αυτό είναι και το μοναδικό αρνητικό σημείο που βρήκα στο «Η Λάουρα και το μυστικό της Αβεντέρας». Είναι πάντως σίγουρο ότι την ανάγνωση του θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο κόσμος μας κινδυνεύει. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί ν’ αλλάξει την πορεία των πραγμάτων: η Λάουρα, ένα συνηθισμένο κορίτσι αλλά και ολότελα διαφορετικό από τ’ άλλα.

Την ημέρα που κλείνει τα δεκατρία της χρόνια κάνει μια φοβερή ανακάλυψη: είναι προορισμένη για μια σπουδαία αποστολή. Να βρει το Δισκοπότηρο της Φώτισης που έχουν κλέψει οι Δυνάμεις του Σκότους από τη μυθική Αβεντέρα. Η Λάουρα κρατάει στα χέρια της τις τύχες της Γης και όλης της ανθρωπότητας…

Μια σύγχρονη περιπέτεια φαντασίας που θα γοητεύσει τα παιδιά, αν καταφέρουν ν’ αρπάξουν το βιβλίο απ’ τα χέρια των γονιών τους…

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα