«Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν», Τέα Στίλτον

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την Τέα Στίλτον ως αδελφή του Τζερόνιμο Στίλτον και ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας “Ηχώ των τρωκτικών”. Να όμως που και στο δικό της γονίδιο έχει περάσει το ταλέντο της συγγραφής όπως […]

Γράφει: Matia Gr
«Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν», Τέα Στίλτον

Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την Τέα Στίλτον ως αδελφή του Τζερόνιμο Στίλτον και ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας “Ηχώ των τρωκτικών”. Να όμως που και στο δικό της γονίδιο έχει περάσει το ταλέντο της συγγραφής όπως ακριβώς συμβαίνει με τον αδελφό της. Για του λόγου το αληθές στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από το 2015 και τις εκδόσεις Κέδρος, το «Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν» της Τέα Στίλτον.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις σελίδες του…

Επίκαιρα

Θα πεταχτούμε στα βορειοανατολικά της Ποντικονήσου και πιο συγκεκριμένα θα πάμε στο Νησί των Φαλαινών. Εκεί, μεταξύ άλλων βρίσκεται και το κολέγιο Τόπφορντ από το οποίο αποφοίτησε η Τέα!

Στις μέρες μας, σε αυτό το κολέγιο φοιτούν πέντε καλές φίλες της Τέα, που αυτοαποκαλούνται Τέα Σίστερς. Ε, βουαλά… Η Κολέτ, η Βάϊολετ, η Πάμελα, η Πολίνα και η Νίκη. Ξέρω, χαρήκατε πολύ για την γνωριμία. Για να δούμε όμως τι συνέβη στα κορίτσια και από όμορφες ποντικίνες που φοιτούν στο κολέγιο, έγιναν ηρωίδες στο βιβλίο της φίλης τους Τέα;

Όλα άρχισαν όταν στο Νησί των Φαλαινών έφτασε ο Μπρους Φιτ! Ένας καλοβαλμένος και γυμνασμένος ποντικός που θα παραδώσει, στο κολέγιο των κοριτσιών, έναν κύκλο ειδικών μαθημάτων με αντικείμενο τις τεχνικές επιβίωσης.


Στο καινούργιο μάθημα επιβίωσης γράφτηκαν σχεδόν όλοι οι σπουδαστές!
Ο Μπρους Φιτ είχε επιλέξει να κάνει το μάθημά του νωρίς το πρωί, μέσα στη φύση. Το μότο του ήταν: ποντικός καθιστός, ποντικός οκνηρός.
Του άρεσε να παρακινεί και να ενθαρρύνει τους σπουδαστές με αστείες φράσεις. Από την άλλη, και εκείνοι χαίρονταν να τις ακούνε: “σας θέλω δραστήριους, χρυσούλια μου” ή “να είστε ευκίνητοι σαν χέλια” ή “πάμε δυνατά, νεαρούληδες! χοπ, χοπ, χοπ!”
Ο Μπρους Φιτ οδηγούσε την ομάδα των σπουδαστών και πήγαινε πάνω κάτω στα μονοπάτια του δάσους γύρω από το κολέγιο.

Σε αυτά τα μαθήματα όμως γράφτηκε και η μοχθηρή Βανίλα με τις ιδίου φυράματος φίλες της. Αυτή, ως αρχηγός τους, θα βάλει την ουρίτσα της σε όσα θα συμβούν… που αλλού; Στις σελίδες του βιβλίου «Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν», της Τέα Στίλτον.

Σπεύστε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και μάθετε τι ακριβώς συνέβη στις Τέα Σίστερς και πως το αντιμετώπισαν.

Εκτός από μια απολαυστικότατη ιστορία, πλαισιωμένη από μια εξαιρετική εικονογράφηση, το βιβλίο της Τέα Στίλτον, όπως και εκείνα του αδελφού της, κρύβει διάφορα χρήσιμα μηνύματα για τους μικρούς αναγνώστες του. Ένα από αυτά, ίσως και το σημαντικότερο, είναι ο σεβασμός που πρέπει όλοι μας να δείχνουμε στη φύση και στον συνάνθρωπό μας. Ένα άλλο είναι η σημασία που έχει η ικανότητα να συνεργάζεσαι και η μεγάλη χρησιμότητα του να μπορείς να προσαρμοστείς στις συνθήκες που παρουσιάζονται εμπρός σου.

Με κάποιες απλές συμβουλές για επιβίωση στο δάσος ή σε κάμπινγκ, ως κερασάκι σε μια όμορφη παραμυθένια λογοτεχνική τούρτα, το «Οι Τέα Σίστερς κινδυνεύουν» είναι ένα ισάξιο βιβλίο με αυτά του Τζερόνιμο Στίλτον, το οποίο σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε! Καλή ανάγνωση!

[grbk http://www.greekbooks.gr/stilton-jeronimo.person?filters=TotalSales&pageNo=1%5D

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Οι Τέα Σίστερς είναι πέντε φίλες που σπουδάζουν στο Κολέγιο Τόπφορντ, στο Νησί των Φαλαινών. Είναι έξυπνες, δυναμικές και θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι! Mαθήματα, φιλίες, έρωτες και μικροζήλιες… η ζωή στο κολέγιο είναι πραγματικά συναρπαστική!

ΟΙ ΤΕΑ ΣΙΣΤΕΡΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ!

Ο Μπρους Φιτ, ένας φίλος της Τέα που λατρεύει τα σπορ, έρχεται στο Κολέγιο Τόπφορντ να διδάξει τεχνικές επιβίωσης στη φύση. Οι σπουδαστές περνούν ένα διήμερο στην καρδιά του δάσους και ζουν μια αληθινή περιπέτεια. Ποιοι θα τα καταφέρουν καλύτερα σε αυτή τη γεμάτη εκπλήξεις εκδρομή;

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα