Ματιά

«Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει», Κατερίνα Μανανεδάκη

Ιούλιος του 2020 και το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Μανανεδάκη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. Έχει τον τίτλο «Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει», Κατερίνα Μανανεδάκη

Υπόθεση βιβλίου

Αγαπημένε μου, πολυαγαπημένε μου Θεούλη, ναι, εγώ είμαι πάλι, εγώ είμαι που σου γράφω. Με θυμάσαι; Ίσως να μη με αναγνώρισες αμέσως με αυτή την κόκκινη μάσκα με τις ροζ καρδούλες και τα κίτρινα γάντια τα στολισμένα με πολύχρωμα φωτάκια, αλλά, ναι, εγώ είμαι. Η γνωστή άγνωστη, η συνήθης ύποπτη, η τρελή της περιοχής, που σας εύχεται «χρόνια πολλά», έτσι, στο άσχετο, και σας στέλνει την αγάπη της. Αυτή που έχει περάσει και έχει τραβήξει τόσο πολλά, που, αν μπει στο μετρό να πει τον πόνο της και να πουλήσει στιλό, δε θα υπάρξει άνθρωπος που να μην τη λυπηθεί και να μην τη συμπονέσει.

Αυτή είναι η Λίτσα! Σύζυγος του Χάρη (καθηγητή Φιλολογίας και ποιητή) και μητέρα του Πάνου και της Γεωργίας. Η ίδια επαγγέλλεται γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο, νοικοκυρά, σύζυγος, μητέρα, κόρη, νύφη, και ένα σωρό αλλά που γεμίζουν ασφυκτικά τις ημέρες και αρκετές φορές και τις νύχτες της (συζυγικά καθήκοντα, αϋπνίες από τα προβλήματα και άλλα πολλά).

Η οικογένεια τις Λίτσας είναι μια από τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών στις αρχές του 2020. Οικογένειες που έχοντας βρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το βηματισμό τους, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια με την εμφάνιση του κορονοϊού…


Βλέπω, που λέτε, τις στοίβες με τα πράγματα που πρέπει να βγάλω από τις σακούλες και να καθαρίσω ένα ένα, καταραμένε γαμωιέ, κορονοϊέ, και βάλε αντισηπτικό, και βγάλε αντισηπτικό, και βάλε τη μάσκα, και βγάλε το γάντι, και μια μέρα που λάλησα εντελώς, λαλήσατεεεε, λαλήσατεεε, πήγα να πάρω μπρόκολα από το μανάβικο της γειτονιάς φορώντας τις φόρμες εφίδρωσης για αδυνάτισμα, γαλάζιες με λευκό και μάσκα και γάντια και καπέλο και γυαλιά ηλίου και νόμισαν οι άνθρωποι πως είμαι γιατρός που βγήκε από την Εντατική και με χειροκροτούσαν όλοι με περηφάνια και χαμόγελο, κι εγώ έφυγα τρέχοντας γεμάτη ντροπή και χωρίς να πάρω και τα μπρόκολα…

Σαν να μην έφτανε η πανδημία, πλάκωσε και η λαίλαπα των πεθερικών. Μεγάλωσαν πια και πως να μένουν μόνοι τους στο Αλεποχώρι -έτσι είπε μεταξύ άλλων ο Χάρης- οπότε… τρέχα Λίτσα και για τα πεθερικά. Και να πεις ότι ήταν τίποτα καλόβολοι άνθρωποι; Μπα! Που τέτοια τύχη! Ειδικά η πεθερά… απαπαπα! Το λέει άλλωστε και η παροιμία… όσες οι πράσινες φοράδες τόσες και οι καλοπεθεράδες!

Ευτυχώς που η Λίτσα έχει δύο πολύ καλές φιλές, τη Χριστίνα και την Κλειώ! Αυτές θα την βοηθήσουν να βγει από το σκοτεινό τούνελ που έχει μπει και να βάλει κάποια σειρά τόσο στην προσωπική όσο στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή της!

Μέχρι τότε όμως… επί των σελίδων του βιβλίου!


Αγοράστε το «Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει», της Κατερίνα Μανανεδάκη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το μυθιστόρημα «Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει», της Κατερίνα Μανανεδάκη, είναι μια σύγχρονη δροσερή ιστορία που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2020. Τα μέλη της οικογενείας καθώς και οι άνθρωποι του κύκλου τους είναι καθημερινοί Έλληνες της εποχής μας, ίσως με λιγάκι παρατραβηγμένες τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουν· τουλάχιστον όσον αφορά την κεντρική ηρωίδα την Λίτσα.

Τραγικές, αστείες και τραγελαφικές καταστάσεις απαρτίζουν την καθημερινότητα αυτής της γυναίκας, οδηγώντας την σε ψυχολογικές στενωπούς και αδιέξοδα! Οι δικές της πράξεις, αλλά και οι πράξεις των γύρω της δημιουργούν μια μυθιστορία με δύο επίπεδα: το ψυχαγωγικό και το παιδευτικό!

Η γραφή της Κατερίνας Μανεδάκη, όντας γεμάτη χιούμορ, εξασφαλίζει την ψυχαγωγία του αναγνώστη και η διερευνητική της ματιά, οδηγεί το νου του σε σκέψεις σχετικά με πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του.

Αναζητήστε το και διαβάστε το! Η ιστορία της Λίτσας -εν μέσω κορωναϊού μάλιστα- είναι μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Όπως η διαδρομή του καθενός από εμάς! Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Τρελαθήκατεεε; Τρελαθήκατεεε;

Κοντεύετε; Α, ωραία. Μια στιγμή να απολυμάνω στα γρήγορα έναν ζουρλομανδύα και πάμε παρέα να γελάσουμε, να ξεφύγουμε από τους πάντες και τα πάντα. Είχα, που λέτε, τον άντρα, τα παιδιά, τον σκύλο, μια δουλειά, και μια ωραία πρωία έκαναν την εμφάνισή τους η παγκόσμια πανδημία και τα πεθερικά μου! Γιατί χέρι χέρι έρχονται πάντα οι καταστροφές. «Ο καλός ο πεθερός, γάιδαρος καμαρωτός, και η κακιά η πεθερά, κολοβή οχιά».

Και για περισσότερη τρέλα, σας έχω καυτό κούκλο toy boy, που χορεύει τσίτσιδος στο απέναντι μπαλκόνι, έχω «καθαρισμό αύρας» για να διώξετε την αρνητική ενέργεια, έχω σούπερ σέξι μεγάλο έρωτα dj, όχι παίξε γέλασε, φίλες σε απόγνωση, τρελές παρακολουθήσεις και ωραιότατα υπαρξιακά τού τύπου «ποια είμαι;», «πού πάω» και «με αδυνατίζει καθόλου η κόκκινη μάσκα με τις ροζ καρδούλες ή να αρκεστώ στα κίτρινα γάντια που έχω στολίσει με πολύχρωμα φωτάκια»;

Μια οικογένεια που θα μπορούσε να είναι… η δική σας, στο πιο αστείο και επίκαιρο βιβλίο της εποχής μας. Γιατί… και τα ζούμε και προλαβαίνουμε να τα γράψουμε!


Αγοράστε το «Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει», της Κατερίνα Μανανεδάκη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Αυτή η οικογένεια θα με τρελάνει

Υπότιτλος βιβλίου

Σε κάθε σπίτι ένας τρελός, στο δικό μου όλοι

Συγγραφέας

Κατερίνα Μανανεδάκη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούλιος 2020

Αριθμός σελίδων

297

ISBN

978-618-01-3625-8

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελληνική Λογοτεχνία

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;