Ματιά

Αυγά πασχαλινά με κεράσματα

Μια πολύ εύκολη κατασκευή για παιδιά μα και για μεγάλους! Ένας πολύ χαριτωμένος, νόστιμος και οικονομικός τρόπος να μοιράσουμε δώρα και αγάπη!

Γράφει: Matia Gr
Αυγά πασχαλινά με κεράσματα

Θα χρειαστούμε:
Νήματα, κλωστές, σπάγκους κάθε είδους
Μικρά μπαλόνια (για να παίρνουν το οβάλ σχήμα του αυγού)
Ατλακόλ κόλλα (ξυλόκολλα)
Μικρά γλυκίσματα (συσκευασμένα), μικρά διακοσμητικά, φτερά για κατασκευές κ.α.
Πινέλο (προαιρετικά)
Διαφανή ζελατίνα (είδη συσκευασίας) (προαιρετικά)
Κορδέλα (προαιρετικά)

Κατασκευή:
Πρώτα φουσκώνουμε τα μπαλόνια μας να πάρουν το μέγεθος που θέλουμε. Βουτάμε τα νήματα που θα χρησιμοποιήσουμε σε λίγη ατλακόλ και τα τυλίγουμε γύρω από τα μπαλόνια. Άλλος τρόπος κατασκευής είναι να τυλίξουμε τα νήματα ακανόνιστα γύρω από τα μπαλόνια και μετά με το πινέλο να απλώσουμε πάνω τους ατλακόλ. Με όποιον τρόπο και αν το κάνουμε, θα πρέπει να φροντίσουμε να αφήσουμε κάπου έναν χώρο λίγο πιο ανοιχτό ώστε να μπορούν να μπουν (αλλά και να βγουν) τα κεράσματα.
Θα αφήσουμε τα αυγά να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο ή θα τα κρεμάσουμε από το δέσιμο του μπαλονιού. Όταν στεγνώσουν καλά τρυπάμε το μπαλόνι να ξεφουσκώσει και το αφαιρούμε. Βάζουμε προσεκτικά τα γλυκάκια μας μέσα στο αυγό και αν θέλουμε μικρά διακοσμητικά ή και φτερά. Εάν θέλουμε μπορούμε να συσκευάσουμε τα αυγά μέσα σε διαφανή ζελατίνα δένοντάς την στο πάνω μέρος με κορδέλα. Μοιράζουμε τα πασχαλινά αυγά με κεράσματα σε όσους αγαπάμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα