Ματιά

Φορολογία ακινήτων και κρουαζιέρα στον… Αργοσαρωνικό

Ναι, τα άκουσα για τη φορολογία ακινήτων, θα την πληρώσουμε πάλι οι μεγαλοκτηματίες εμείς με τα ακαλλιέργητα αγροτεμάχια, που τρόπο δεν βρίκσουμε να τα ξεφορτωθούμε γιατί μας τα ζητάνε αντί πινακίου… φτωχού. Η προικούλα […]

Φορολογία ακινήτων και κρουαζιέρα στον… Αργοσαρωνικό

Ναι, τα άκουσα για τη φορολογία ακινήτων, θα την πληρώσουμε πάλι οι μεγαλοκτηματίες εμείς με τα ακαλλιέργητα αγροτεμάχια, που τρόπο δεν βρίκσουμε να τα ξεφορτωθούμε γιατί μας τα ζητάνε αντί πινακίου… φτωχού.
Η προικούλα μας!
Κι έτσι για το ξεπίκρισμα, λέω αύριο αν τηνε κάμω μια μικρή τουρνέ στον …Αργοσαρωνικό.
Βατραχοπέδιλα; Όχι, παιδί μου, πού να σούρνω στο παπόρι μπαούλα, μόνο τα βασικά. Αντιηλιακά, πετσέτα, ένα βιβλίο προς ταχαμου δήθεν, 3-4 μαγιώ έτσι για μια εναλλαγή. Μαλακία; Καλά, θα σας ακούσω και θα πάρω ένα, μέχρι δυο το πολύ.
Α, δεν σας είπα. Κάτι γεμιστά χθες βράδυ, απερίγραπτα. Αλλά μερακλίδικα, όχι κιμάδες νεοπλουτίστικα πράγματα και σαχλαμάρες, ούτε ρύζι λασπωμένο. Μπόλικο σκόρδο και δυόσμο, το μυστικό. Και το λάδι, ξέρετε. Όχι πούλιες. Εκεί που σωτάρισα μια ιδέα την γέμιση, μοσχομύρισε η Βόρειος Κυψέλη, αφού η Βουλγάρα κρεμάστηκε στα κάγκελα.
Και τώρα που σας τα λέω κρεμασμένη είναι, αλλά γι άλλον λόγο. Περισσότερα δεν θα πω. Καλό βράδυ.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook