Πεδίον δόξης λαμπρόν…

Πεδίον δόξης λαμπρόν…

Έχει την πλάκα του τελικά το να βλέπεις τηλεόραση. Μπορεί να μην γυρίζουν κωμικές σειρές, αλλά μπορείς να βρίσκεις μόνος σου τρόπους να διασκεδάζεις ακόμα και βλέποντας τα “σοβαρά” προγράμματα, με τις ειδήσεις πρωτίστως. Αλλά και με τις μουσικές εκπομπές διασκεδάζεις, όχι πάντα με την μουσική αυτήν καθεαυτήν, αλλά με τα …πέριξ. Να, απόψε το καρακαταγλέντησα στην εκπομπή του Σπύρου στη ΝΕΤ. Όχι, όχι δεν μερακλώθηκα τόσο με τα τραγούδια πια, με άλλα το διασκέδασα. Θα σας πω μόνο ένα στιγμιότυπο. Γνωστή ηθοποιός-σεναριογράφος που άγνωστον γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γράψει πολλές τηλεοπτικές σειρές κρατώντας για τον εαυτό της πάντα τον ρόλο της γυναίκας δηλητήριο, της γυναίκας μάγισσας, που όλοι πια την θέλουν μέχρι τα μπούνια, όλοι παρατάνε συμβία, σπίτι και παιδιά για την πάρτη της (ναι, αυτό), όλοι παθιάζονται μαζί της πολύ θανατερά και τσαλαπατάνε τη ζωή τους για χάρη της, αυτή λοιπόν απόψε ξαφνικά σηκώθηκε να χορέψει κι έφαγα όλα τα πατατάκια μονομιάς. Ε, της ήρθε χορέψει, ναι. Έτσι στα ξεκούδουνα. Και προσέφερε θέαμα ανώτερο εκείνου που προσέφερε το γνωστόν Χέλι στην εκπομπή της Ανίτας παλιότερα. Τέτοιο μπρίο και χάρη.
Συμπέρασμα: Πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά της. Θα διαπρέψει και στην κωμωδία. Αλλά επειδή γράφει η ίδια το σενάριο, πολύ θα την περικαλέσω να με συμβουλευτεί μόλις θα στήνει τον δικό της ρόλο. Αμισθί. Θα το κάνω έτσι, σε ανάμνηση κάποιων κυριών που κινούνται γύρω μας παρομοίως και που νόμισαν ότι θα χάψουμε πως τάχατες είναι κάτι. Πώς, πώς; Έχει και από το κάποτε δυνατό φύλλο τέτοια νούμερα ο μπαξές; Ναι, δεν αμφιβάλω. Αλλά αυτά θα μας τα πείτε εσείς κορίτσια. Κι όχι γενικότητες, όλα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουνε και τέτοια. Γιατί τότε θα σας ρωτήσω Ποιός από τους δυο πληγώνεται περισσότερο σε έναν χωρισμό; Ποιός το αντιμετωπίζει με σιωπή; Αλλά το ξέρω, δεν θα πάρω απάντηση. Έμειναν και κάτι πατατάκια, θα δω τη συνέχεια της εκπομπής. Μπορεί να ξαναγελάσω απόψε, το έχω τόσο ανάγκη. Καληνύχτα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment