Αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό

Είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν πρωινό, είτε σαν σνακ τα αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό κλέβουν καρδιές και ουρανίσκους!

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό
Υλικά:

1/2 φύλλο κρούστας
6 αυγά
6 φέτες μπέικον
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε μια φόρμα για μάφινς. Κόβουμε κύκλους από τη σφολιάτα μας με την βοήθεια ενός ποτηριού έτσι ώστε να υπάρχει σφολιάτα και στα τοιχώματα. Τηγανίζουμε τις φέτες του μπέικον τόσο ώστε να παραμείνει εύκαμπτο. Κάνουμε την κάθε λωρίδα μπέικον σαν δαχτυλίδι και το στρώνουμε στα εσωτερικά τοιχώματα της σφολιάτας. Στο κάτω μέρος της κάθε φωλιάς που δημιουργήσαμε βάζουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά και πάνω τους σπάμε από ένα αυγό (το μπέικον θα το συγκρατήσει στο κέντρο). Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό μας. Αφήνουμε τα μάφιν μας να κρυώσουν για πέντε λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.