Βότανα της εξοχής .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Βότανα της εξοχής

Ένα μείγμα μυρωδικών της εξοχής μας δείχνει πως να φτιάξουμε, στο σπίτι μας, αυτή η συνταγή. Μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορούμε να έχουμε ένα φυσικό ενισχυτικό γεύσης και αρώματος για όλα τα είδη των φαγητών μας.

Γράφει: Matia Gr
Βότανα της εξοχής

Βότανα της εξοχής

Υλικά:

Όλα μας τα υλικά είναι αποξηραμένα
3-4 κουταλιές δεντρολίβανο
1 κουταλιά μαραθόσπορο
2 κουταλιές θρούμπι
2 κουταλιές θυμάρι
2 κουταλιές βασιλικό
2 κουταλιές μαντζουράνα
2 κουταλιές βρώσιμα άνθη λεβάντας
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά εστραγκόν
1 κουταλιά τριμμένη ξερή δάφνη

Εκτέλεση:

Αλέθουμε το δεντρολίβανο και τον μαραθόσπορο σε ένα μύλο μπαχαρικών ή στο μούλτι. Σε ένα μπωλ λεπτοτρίβουμε και ανακατεύουμε το θρούμπι, το θυμάρι, τον βασιλικό, τη μαντζουράνα, τη λεβάντα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το εστραγκόν και τη δάφνη με το μείγμα του δεντρολίβανου με τον μάραθο. Φυλάσσουμε το μείγμα με τα βότανα της εξοχής σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε άρωμα και γεύση σε σαλάτες, κρεατικά, ψάρι, κοτόπουλο ή ακόμη και σάντουιτς.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.