Γαρίδες με σαμπούκα (λικέρ Ιταλικό), του Πέτρου .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Γαρίδες με σαμπούκα (λικέρ Ιταλικό), του Πέτρου

Ο Πέτρος Αλεξανδρής στην συνταγή αυτή που μας έστειλε συνδυάζει τις γαρίδες με το Ιταλικό λικέρ Σαμπούκα, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ ενδιαφέρον πιάτο θαλασσινών. Δοκιμάστε το

Γράφει: Matia Gr
Γαρίδες με σαμπούκα (λικέρ Ιταλικό), του Πέτρου
Υλικά:

Ακέφαλες γαρίδες 3-4 νούμερο
1 ποτήρι του κρασιού σαμπούκα
Κέτσαπ
Μουστάρδα
Ανθότυρο
Λίγη κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις ακέφαλες γαρίδες 3-4 νούμερο και τις περνάμε από καυτό λάδι σε γουόκ ή τηγάνι. Εφ όσον έχουν ροδίσει ρίχνουμε μέσα ένα ποτήρι του κρασιού Σαμπούκα. Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα αφού πρώτα τα έχουμε κτυπήσει στο μπλέντερ τα εξής υλικά: λίγη σαμπούκα, κέτσαπ, μουστάρδα, ανθότυρο, λίγη κρέμα γάλακτος και τα κτυπάμε. Μόλις γίνουν μια λεία κρέμα ρίχνουμε το υλικό αυτό μέσα στις γαρίδες. Τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση, βάζουμε αλάτι – πιπέρι αρκετό και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Καλή όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Αλεξανδρής Πέτρος και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.