Γιουβέτσι με σόγια .: Vegan .: Ματιά
 

Γιουβέτσι με σόγια

Ένα φυτοφαγικό γιουβέτσι… σκέτη κόλαση (με την καλή έννοια του όρου). Δοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας! Μιαμ μιαμ! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Γιουβέτσι με σόγια

Γιουβέτσι με σόγια

Υλικά:

1 κριθαράκι ολικής άλεσης (500γρ.)
1 κεμπάπ σόγια (225γρ.)
1 πασάτα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές μουστάρδα
2 πιπεριές Φλωρίνης (ή τύπου Φλωρίνης)
2 πιπεριές κέρατο πράσινες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κεμπάπ να μουλιάσει σε καυτό νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα περνάμε από το μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομματάκια. Αφού έχει μουλιάσει το κεμπάπ για τουλάχιστον δέκα λεπτά της ώρας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την σύνθεση του φαγητού μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα ταψί σαραντάρι και ρίχνουμε μέσα του ελαιόλαδο (η ποσότητα είναι θέμα γούστου, αλλά να ξέρετε ότι θέλει αρκετό… αρκετό, όχι να το κάνετε Λούτσα…). Κατόπιν προσθέτουμε το κεμπάπ, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη πασάτα, τη μουστάρδα (διαλυμένη σε λίγο νερό), το κριθαράκι, δύο λίτρα καυτό νερό και 1 με 1 1/2 κουταλιά αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα. Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

  Γεμιστά με κριθαράκι και κιμά, από τον Γέροντα Παρθένιο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.