Γλειφιτζούρια, της Ευφροσύνης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλειφιτζούρια, της Ευφροσύνης

Υλικά: 500 γρ. ζάχαρη 200 γρ. γλυκόζη 200 γρ. νερό Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Εκτέλεση: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το χρώμα της αρεσκείας μας και τη βάζουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Γλειφιτζούρια, της Ευφροσύνης
Υλικά:

500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το χρώμα της αρεσκείας μας και τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει δίχως ν’ ανακατεύουμε. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία 147 βαθμών Κελσίου. Αν δεν έχουμε, παίρνουμε μ’ ένα κουταλάκι πολύ λίγη από τη καραμέλα που βράζει και την ρίχνουμε σε κρύο νερό. Αν δούμε ότι η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει και είναι αρκετά σκληρή αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό. Σε μία αντικολλητική λαδόκολλα ρίχνουμε με μια κουτάλα μία ποσότητα από την καραμέλα που μόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήμα (Το μέγεθος του στρογγυλού εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε). Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο καλαμάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα.

Τη συνταγή αυτή μας έστειλε η Ευφροσύνη Φετάνι, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.