Γλυκόξινη σάλτσα .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Γλυκόξινη σάλτσα

Μια συνταγή για να φτιάχνουμε εύκολα άφθονη και σπιτική γλυκόξινη σάλτσα! Ιδανική για να συνοδεύει τηγανητό κοτόπουλο, γαρίδες, καλαμάρια ή και χοιρινό, δίνοντας μια εξωτική γεύση στο κάθε πιάτο μας.

Γράφει: Matia Gr
Γλυκόξινη σάλτσα

Γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά:

3/4 κούπας φυσικό χυμό ανανά
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κέτσαπ
2 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλάκι σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον χυμό ανανά με τη ζάχαρη, το ξύδι και το κέτσαπ. Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει και στη συνέχεια σε ένα μπωλάκι διαλύουμε μέσα σε δύο κουταλιές κρύο νερό το κορν φλάουρ. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας έντονα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να κοχλάσει, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Η γλυκόξινη σάλτσα μας είναι έτοιμη για να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.