Δαμάσκηνα με σοκολάτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δαμάσκηνα με σοκολάτα

Μια συνταγή κατάλληλη τόσο για διαβητικούς όσο και για οπαδούς της υγιεινής διατροφής. Η γεύση τους θα σας κερδίσει!

Γράφει: Matia Gr
Δαμάσκηνα με σοκολάτα

Δαμάσκηνα με σοκολάτα

Υλικά:

12 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
250γρ. σοκολάτα με 81% κακάο
6 καρύδια
Κακάο σκόνη (άγλυκο)

Εκτέλεση:

Σπάμε προσεκτικά τα καρύδια ώστε να πάρουμε δύο “πεταλούδες” από το καθένα. Κάνουμε μια χαρακιά στο κάθε δαμάσκηνο και το γεμίζουμε με το καρύδι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε μέσα ένα ένα τα δαμάσκηνα ώστε να σκεπαστούν με σοκολάτα γύρω γύρω. Σε αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα γεμιστά δαμάσκηνα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και στη συνέχεια με ένα μικρό σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε γύρω γύρω με σκόνη κακάο. Τα δαμάσκηνα με σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Εάν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα τοποθετούμε σε τάπερ στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.