Καλαμάρια ροδέλες κατεψυγμένα στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Καλαμάρια ροδέλες κατεψυγμένα στον ατμό

Υγιεινά μαγειρεμένες κατεψυγμένες ροδέλες καλαμαριών στον ατμό. Δεν είναι νόστιμες, αλλά κάποιες φόρες πρέπει για λόγους υγείας να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή πιο σωστά, στην περίπτωση μας, καλαμαράκια στον ατμομάγειρα!

Γράφει: Matia Gr
Καλαμάρια ροδέλες κατεψυγμένα στον ατμό
Υλικά:

1 πακέτο κατεψυγμένα καλαμαράκια ροδέλες (1Kg)
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βγάζουμε από βραδύς το πακέτο με τα καλαμάρια μας στον θάλαμο συντήρησης του ψυγείου μας, ώστε να ξεπαγώσουν σιγά σιγά. Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και τα πλένουμε καλά αλλάζοντας 2 – 3 νερά. Τα βάζουμε κατόπιν στον ατμομάγειρα μας (θα χρειαστούμε μόνο ένα όροφο) και τα ψήνουμε στον ατμό για 20 λεπτά της ώρας. Μόλις ετοιμαστούν, και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και με ελαιόλαδο.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση νόστιμα όπως τα τηγανητά, αλλά είναι υγιεινά… απλά θέμα επιλογών και αναγκών!

  Μπρουσκέτα με σολομό, της Ελένης
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.