Καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα (Dulce de leche) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα (Dulce de leche)

Ένας ασφαλής και σίγουρος τρόπος για να φτιάξουμε καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα προτείνεται από αυτή τη συνταγή. Δείτε την!

Γράφει: Matia Gr
Καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα (Dulce de leche)

Καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα

Υλικά:

Ζαχαρούχο γάλα σε κονσέρβα

Εκτέλεση:

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο πυρέξ, το ένα μικρότερο από το άλλο ή ένα πυρέξ (μικρό) και ένα ταψί (μεγάλο). Στο μικρό πυρέξ θα βάλουμε την ποσότητα του ζαχαρούχου γάλακτος που επιθυμούμε (να μην είναι όμως πολύ γεμάτο). Στο μεγαλύτερο πυρέξ ή το ταψί θα βάλουμε μια μικρή ποσότητα πολύ ζεστού νερού (αν είναι ταψί θα βάλουμε καυτό νερό) και θα το τοποθετήσουμε στον φούρνο. Θα σκεπάσουμε το μικρό πυρέξ με το ζαχαρούχο γάλα με αλουμινόχαρτο και θα το τοποθετήσουμε μέσα στο μεγάλο πυρέξ. Θα προσθέσουμε κι άλλο ζεστό νερό στο μεγάλο πυρέξ (ή το ταψί) έτσι ώστε το ζαχαρούχο γάλα να είναι χαμηλότερα από το νερό, χωρίς όμως και το νερό να ξεχειλίζει από το μεγάλο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μιάμιση περίπου ώρα μέχρι το ζαχαρούχο γάλα μας να πάρει καστανό χρώμα, καραμελένιο (Η ώρα που θα χρειαστεί σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα ζαχαρούχου γάλακτος που έχουμε βάλει). Φροντίζουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος να συμπληρώσουμε με καυτό νερό εάν η στάθμη του κατέβει. Όταν το ζαχαρούχο γάλα μας γίνει τόσο καραμελένιο όσο επιθυμούμε, τότε το αφαιρούμε από το πυρέξ, το βάζουμε σε μπωλ και το ανακατεύουμε καλά. Το χρησιμοποιούμε άμεσα για γλυκά ή το φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.