Καφές Ελληνικός .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καφές Ελληνικός

Ο καλύτερος καφές! Θέλει και ρώτημα;

Γράφει: Matia Gr
Καφές Ελληνικός
Υλικά (για ένα άτομο):

Για σκέτο:
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού καφέ Ελληνικό
Για μέτριο:
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού καφέ Ελληνικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για γλυκό:
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού καφέ Ελληνικό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ανάλογα με τους πόσους καφέδες θέλουμε να φτιάξουμε διαλέγουμε και το μπρίκι. Γενικός κανόνας είναι η ποσότητα του νερού να μην ξεπερνά τη μέση του μπρικιού μας.
Παίρνουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ και το γεμίζουμε νερό. Αδειάζουμε το νερό στο μπρίκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ή στο 2 της κουζίνας. Μόλις αρχίσει το νερό να δημιουργεί φυσαλίδες εσωτερικά (όχι να κοχλάζει) ρίχνουμε τα υλικά για τον καφέ. Αν θέλουμε ο καφές να έχει πολύ καϊμάκι ανακατεύουμε τρεις φορές με το κουταλάκι και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι το καϊμάκι να πάρει ένα γύρισμα. Αν θέλεις να έχει πολύ λευκό και σχετικά λίγο καϊμάκι τον ανακατεύεις καλά, τον αφήνεις να βράσει μέχρι να πάρει ένα γύρισμα το καϊμάκι και τότε τον ανακατεύεις άλλη μία φορά. Τέλος αν θέλεις ο καφές να μην έχει καθόλου καϊμάκι τον ανακατεύεις καλά, τον αφήνεις να βράσει μέχρι το καϊμάκι να γυρίσει μια φορά και στη συνέχεια τον ανακατεύεις διαρκώς μέχρι να εξαφανιστεί το καϊμάκι από το μπρίκι. Αν θέλουμε ο καφές μας να έχει φουσκάλες όταν τον σερβίρουμε αρχίζουμε να ρίχνουμε τον καφέ από το μπρίκι στο φλυτζανάκι έχοντας κολλημένο το μπρίκι στο φλυτζάνι και συνεχίζουμε να τον αδειάζουμε απομακρύνοντας κατά ύψος το μπρίκι από το φλυτζάνι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.