Καφέ φραπέ (frappe) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Καφέ φραπέ (frappe)

Ετοιμάστε μια περιποιημένη φραπεδιά, ακολουθώντας την συνταγή, και… χαλαρά!

Γράφει: Matia Gr
Καφέ φραπέ (frappe)
Υλικά:

Στιγμιαίος καφές
Ζάχαρη
Παγάκια
Γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πριν πάμε στον τρόπο παρασκευής του φραπέ, πρέπει να αναφέρουμε την δοσολογία για κάθε είδους καφέ. Έχουμε και λέμε λοιπόν, για κάθε ποτήρι καφέ χρειαζόμαστε:
– Για τον σκέτο: 1 κουταλάκι καφέ
– Για τον μέτριο: 1 κουταλάκι καφέ και 1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
– Για τον γλυκό: 1 κουταλάκι καφέ και 2 1/2 – 3 κουταλάκια ζάχαρη
Αν θέλουμε οι καφές μας να είναι πιο βαρύς, χρησιμοποιούμε για κάθε ποτήρι περισσότερο στιγμιαίο καφέ και προσαρμόζουμε ανάλογα την ποσότητα της ζάχαρης.
Στο ποτήρι που θα σερβίρουμε τον φραπέ μας, βάζουμε δύο δάκτυλα κρύο νερό και προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στη φραπεδιέρα τον καφέ μας ίσα ίσα να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Αν δεν έχουμε φραπεδιέρα, στο σέικερ θα βάλουμε λίγο περισσότερο νερό, θα ανακινήσουμε μέχρι να διαλυθεί ο καφές και η ζάχαρη στο νερό, και θα ρίξουμε στο ποτήρι το μίγμα. Σκοπός και στις δύο περιπτώσεις είναι να μην δημιουργηθεί πολύς αφρός.
Προσθέτουμε 3-4 παγάκια και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό. Βάζουμε το απαραίτητο καλαμάκι και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο γάλα. Και… Χαλαρά!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.