Κρέμα εύκολη με άρωμα κακάο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κρέμα εύκολη με άρωμα κακάο

Δεν χρειάζεται ούτε κόπο ούτε πολλά χρήματα. Σε δέκα λεπτάκια θα έχετε μια οικονομική και γευστική κρεμούλα με γεύση κακάο, έτοιμη να την απολαύσετε!

Γράφει: Matia Gr
Κρέμα εύκολη με άρωμα κακάο
Υλικά:

1 λίτρο γάλα
8 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
4 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σούπας μίγμα για ρόφημα σοκολάτας ή κακάο

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το μίγμα για ρόφημα σοκολάτας ή το κακάο. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στα 2/3 της δύναμης του και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το μίγμα για να δούμε πόσο γλυκό είναι (αν επιλέξετε να ρίξετε κακάο πιθανότατα να χρειαστεί κι άλλη ζάχαρη) και προσθέτουμε όσο ζάχαρη επιπλέον χρειάζεται για να το φέρουμε στα γούστα μας. Όταν χλιάνει ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε πιατάκια ή μπωλάκια και μόλις κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.