Λικέρ από βατόμουρα, της Λίζας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Λικέρ από βατόμουρα, της Λίζας

Φτιάξτε σπιτικό Λικέρ Βατόμουρο με την συνταγή που μας έστειλε η Λίζα Δ, την οποία και ευχαριστούμε τόσο για την συνταγή όσο και για την φωτογραφία που την συνοδεύει

Γράφει: Matia Gr
Λικέρ από βατόμουρα, της Λίζας
Υλικά:

500γρ. βατόμουρα
750ml βότκα ή κάποιο απόσταγμα
300γρ. ζάχαρη
2 γαρίφαλα
1/2 κλωναράκι βανίλιας σκισμένο κατά μήκος στη μέση

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τα βατόμουρα και τα στύβουμε μέσα σε τουλπάνι για να βγει ο χυμός τους. Σε ένα μεγάλο βάζο σου κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε το χυμό των βατόμουρων, τη ζάχαρη, το απόσταγμα, τα γαρίφαλα και τη βανίλια. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να μείνει για 20 μέρες τουλάχιστον, ανακινώντας το κάθε τόσο. Όταν η ζάχαρη λιώσει εντελώς, σουρώνουμε, γεμίζουμε μπουκάλια και τα αφήνουμε για 1 – 2 μήνες σε σκοτεινό μέρος.
Καλή επιτυχία!

Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.