Μαγειρίτσα νηστίσιμη (χωρίς λάδι), της Θάλειας .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Μαγειρίτσα νηστίσιμη (χωρίς λάδι), της Θάλειας

Μαγειρίτσα σε περίοδο νηστείας; Αμέ, “Μαγειρίτσα χωρίς λάδι” ακόμα και για τις ημέρες που δεν επιτρέπεται η βρώση λαδιού!

Γράφει: Matia Gr
Μαγειρίτσα νηστίσιμη (χωρίς λάδι), της Θάλειας
Υλικά:

200 γρ. σέλινο
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σέσκουλα
2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές ρύζι γλασέ
1 κύβο λαχανικών
Το χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές ταχίνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα χορταρικά, και τα βάζουμε να βράσουν, ρυθμίζοντας την ποσότητα του νερού ανάλογα με την προτίμηση μας. Προσθέτουμε το ρύζι, τον κύβο λαχανικών και το αλατοπίπερο.
Όταν το ρύζι βράσει χτυπάμε το ταχίνι με τον χυμό των λεμονιών, ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα. Όταν αραιώσει αρκετά, το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για 2 με 3 λεπτά ακόμη και το αποσύρουμε από την φωτιά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Θάλεια Βουλγαρέλη και την ευχαριστούμε πολύ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.