Μακαρόνια με σπανάκι .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Μακαρόνια με σπανάκι

Μέρες Σαρακοστής και οι νηστίσιμες συνταγές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι. Είναι μια συνταγή νηστίσιμη, πεντανόστιμη, υγιεινή και όποτε την φτιάχνουμε όλοι ζητούν και δεύτερο πιάτο

Γράφει: Matia Gr
Μακαρόνια με σπανάκι
Υλικά:

1 πακέτο (1/2 kg) μακαρονάκι κοφτό
1 φλιτζάνι μανιτάρια
1 φλιτζάνι σπανάκι
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτάλια της σούπας πελτέ
1 κουτάλι της σούπας κάπαρη
1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Κάρυ
Ελάχιστο τσίλι σκόνη
Ελάχιστη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Σε μικρά κομμάτια κόβουμε τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό, το πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το τσίλι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, την κάπαρη και τα μανιτάρια. Όταν αρχίσει να κοχλάζει και πάλι το φαγητό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και το αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν τα μακαρόνια μαλακώσουν όσο θέλουμε (εγώ τα προτιμώ al dente) ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να «πάει» σε όλο το φαγητό και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε για πέντε λεπτά την κατσαρόλα πάνω στην σβηστή εστία και σερβίρουμε το φαγητό μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.