Μαρμελάδα νεκταρίνι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μαρμελάδα νεκταρίνι

Μια νόστιμη συνταγή για μαρμελάδα νεκταρίνι που θα μας εξασφαλίσει γεύση καλοκαιριού μέσα στο χειμώνα! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα νεκταρίνι

Μαρμελάδα νεκταρίνι

Υλικά:

1 1/2 κιλό νεκταρίνια
2 κούπες ζάχαρη
1 λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το λεμόνι, το στύβουμε και κρατάμε τον χυμό του και σε άλλο μπωλάκι περίπου το 1/4 της φλούδας του και ότι έχει κρατήσει ο λεμονοστύφτης μας. Καθαρίζουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα τάπερ βάζουμε τον χυμό του λεμονιού και μέσα του τα κυβάκια του νεκταρινιού και τη ζάχαρη. Σε ένα κομμάτι γάζα τυλίγουμε
την φλούδα του λεμονιού και τα κουκούτσια του και την δένουμε. Ανακατεύουμε τα νεκταρίνια μέσα στο μπωλ και βάζουμε και το σακουλάκι της γάζας ώστε να είναι βουτηγμένο καλά μέσα στα νεκταρίνια. Σκεπάζουμε το τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για οκτώ περίπου ώρες (ή όλη τη νύχτα). Κοιτάζουμε το υγρό που έχουν βγάλει τα νεκταρίνια μας και αν είναι περισσότερο από μία κούπα το αφαιρούμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει μέχρι να κάνει μεγάλες φουσκάλες και να πήξει. Ρίχνουμε και τα νεκταρίνια και την βανίλια τότε μέσα (έχουμε αφαιρέσει πριν το υφασμάτινο σακουλάκι) και βράζουμε (περίπου δεκαπέντε λεπτά) μέχρι να αποκτήσει η μαρμελάδα μας την επιθυμητή υφή. Μοιράζουμε την μαρμελάδα νεκταρίνι σε αποστειρωμένα βάζα και έτσι έχουμε γεύση καλοκαιριού και τον χειμώνα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.