Μαρμελάδα φράουλα, της Λένας .: Ανοιξιάτικες Συνταγές .: Ματιά
 

Μαρμελάδα φράουλα, της Λένας

Φτιάξτε, εύκολα και γρήγορα, σπιτική, υγιεινή και πεντανόστιμη μαρμελάδα φράουλα, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Λένα Γραμμενίδου

Γράφει: Matia Gr
Μαρμελάδα φράουλα, της Λένας
Υλικά:

2 κιλά φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια φυσική

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μεγαλύτερες τις κόβουμε στα 3. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη, χωρίς νερό καθόλου. Ανοίγουμε την βανίλια στη μέση και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, όπως είναι καυτή, την βάζουμε στα βαζάκια, κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε, για λίγες ώρες. Έτσι μπορούν να διατηρηθούν πολύ καιρό.
Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε 2 κιλά μαρμελάδα. Όσα κιλά φράουλες έχετε, θα βάλετε την μισή ποσότητα σε ζάχαρη. Είναι πεντανόστιμη και μπορεί να σερβιριστεί και σαν γλυκό κουταλιού… Καλή επιτυχία, Λένα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Γραμμενίδου Λένα και την ευχαριστούμε πολύ.

  Κουλουράκια με φρουκτόζη
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.