Μυρωδάτο λαδάκι για τις σαλάτες μας, της Παρασκευής .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Μυρωδάτο λαδάκι για τις σαλάτες μας, της Παρασκευής

Φτιάξτε ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανης και απολαύστε το σε ντοματοσαλάτες αλλά και οπουδήποτε αλλού ταιριάζει η ρίγανη!

Γράφει: Matia Gr
Μυρωδάτο λαδάκι για τις σαλάτες μας, της Παρασκευής
Υλικά:

1 μπουκάλι γυάλινο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κλαδάκια της ρίγανης μας (εάν τα βάλουμε βρεγμένα υπάρχει κίνδυνος μούχλας). Τα βάζουμε μέσα στο μπουκάλι μας και το γεμίζουμε με το λάδι μας. Σε 2 ημέρες έχουμε υπέροχο αρωματικά λάδι με το οποίο αρωματίζουμε τις ντοματοσαλάτες μας και ό,τι άλλο ταιριάζει στην γεύση της ρίγανης. Αφού χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα που θέλουμε ξαναγεμίζουμε με λάδι. Μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.
Παραλλαγή: Αντί για ρίγανη χρησιμοποιούμε φρέσκα κλαδιά θυμαριού.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.