Μωσαϊκό, της Μαίρης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μωσαϊκό, της Μαίρης

Να μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό Μωσαϊκό. Το αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για δύο ωρίτσες και μετά… μιαμ μιαμ…

Γράφει: Matia Gr
Μωσαϊκό, της Μαίρης
Υλικά:

250γρ. βούτυρο
8 κουταλιές της σούπας κακάο
1 γάλα ζαχαρούχο
1 1/2 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ

Εκτέλεση:

Το γλυκό μου είναι το γνωστό σε όλους μας μωσαϊκό!! Αλλά είναι πολύ γρήγορο…
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά μαζί, σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφτούν όλα τα μπισκότα με σοκολάτα. Μετά ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σαν καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο πριν σερβίρουμε για 2 ώρες… δεν το βάζουμε κατάψυξη, διατηρείται στο ψυγείο… Καλή επιτυχία…

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαίρη Τσουκαλά από τα Χανιά Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.