Νηστίσιμα Κουλουράκια πορτοκαλιού .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Νηστίσιμα Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 20 γραμμάρια αμμωνία 1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη […]

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμα Κουλουράκια πορτοκαλιού
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
20 γραμμάρια αμμωνία
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ένα φλιτζάνι χυμού πορτοκαλιού, τη σόδα και τα χτυπάμε όλα στο μίξερ. Πάνω από το μπωλ κρατάμε το φλυτζάνι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και μέσα του διαλύουμε την αμμωνία. Αυτό θα φουσκώσει και θα αρχίσει να ξεχειλίζει και να τρέχει μέσα στο μπωλ. Μόλις σταματήσει να αφρίζει αδειάζουμε ότι έχει μείνει στο φλυτζάνι, μέσα στο μπωλ. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε με αυτήν κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και βάζοντάς τα σε ταψί που έχουμε βάλει άκαυστη κόλλα τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.