Πάπια ψητή στη γάστρα .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Πάπια ψητή στη γάστρα

Η ψητή πάπια στη γάστρα είναι μια ιδανική συνταγή για επίσημο τραπέζι. Βέβαια μπορείτε να την φτιάξετε και κάθε φορά που θέλετε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας, ένα ξεχωριστό πιάτο

Γράφει: Matia Gr
Πάπια ψητή στη γάστρα
Υλικά:

1 πάπια
1 1/2 κιλό πατάτες φούρνου
1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κιλό ρέβες
200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 κρασοπότηρο ούζο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε την πάπια. Την αλείφουμε μέσα-έξω με το ούζο, αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη και την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα. Κόβουμε τις πατάτες και τις ρέβες σε κομμάτια ίσου μεγέθους. Στη γάστρα τοποθετούμε την πάπια με το ζουμί του ούζου, τις πατάτες, τις ρέβες, τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα, τα λαδώνουμε όλα καλά, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2 με 2 1/2 ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.