Παγωμένες σοκολατένιες μπανάνες .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Παγωμένες σοκολατένιες μπανάνες

Παγωμένες σοκολατένιες μπανάνες μας προτείνει αυτή η συνταγή. Γίνονται πολύ εύκολα -αν και θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να παγώσουν- και εντυπωσιάζουν, δροσίζουν και ικανοποιούν τους πάντες!

Γράφει: Matia Gr
Παγωμένες σοκολατένιες μπανάνες

Παγωμένες σοκολατένιες μπανάνες

Υλικά:

4 μπανάνες
200γρ. μαύρη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
Καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή διακοσμητικά ζαχαρωτά κτλ

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις μπανάνες μας στην κατάψυξη για πέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (πολύ προσοχή να μην καεί) την σοκολάτα μας. Στη συνέχεια βγάζουμε τις μπανάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο καλύπτουμε την μπανάνα με τη λιωμένη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με χοντροκομμένους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή με πολύχρωμη τρούφα, σταγόνες λευκής σοκολάτας, ζαχαρωτά κτλ. Τοποθετούμε πάλι τις μπανάνες μας στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν τις σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.