Πατατοσαλάτα με ρέβες στον ατμό .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Πατατοσαλάτα με ρέβες στον ατμό

Μια ιδιαίτερη πατατοσαλάτα με ρέβες όπου τα λαχανικά μας τα έχουμε μαγειρέψει στον ατμομάγειρα. Υγιεινή, νόστιμη και με τα θρεπτικά συστατικούλια της όχι ιδιαίτερα αλλοιωμένα (εξαιτίας του ατμού)!

Γράφει: Matia Gr
Πατατοσαλάτα με ρέβες στον ατμό
Υλικά:

9 μεγάλες πατάτες
6 ρέβες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ρίγανη
Μηλόξυδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε με το peeler τις πατάτες και τις ρέβες. Κόβουμε και τα δύο όπως θα κόβαμε τις βρασμένες πατάτες για μια πατατοσαλάτα. Σε κάθε όροφο του ατμομάγειρα (θα χρησιμοποιήσουμε και τους τρεις) βάζουμε τρεις πατάτες και δύο ρέβες. Ανάβουμε και ρυθμίζουμε το χρονόμετρο στα 50 λεπτά της ώρας. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Όταν βράσουν τα λαχανικά μας, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτοντας, τα κρεμμυδάκια, μηλόξυδο, ριγανίτσα, αλατάκι, ελάχιστο πιπεράκι και μπόλικο ελαιόλαδο. Τρώγεται καλύτερα κρύα αλλά και ζεστή μια χαρά είναι!

  Μείγμα μυρωδικών για ακαταμάχητες πίτσες
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.