Προφιτερόλ, της Παρασκευής .: Γλυκά .: Ματιά
 

Προφιτερόλ, της Παρασκευής

Θυμάστε τον Γιώργο Κωνσταντίνου σε εκείνο το έργο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που περιέγραφε ένα προφιτερόλ και του έτρεχαν τα σάλια; Έ, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κι εσείς αυτό το εξαίσιο γλύκισμα! Φτιάξτε το με την συνταγή που μας έστειλε η Παρασκευή, και… ξέρετε τώρα…

Γράφει: Matia Gr
Προφιτερόλ, της Παρασκευής

Προφιτερόλ

Υλικά:

1 δόση ζύμη για σου
1 σακουλάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
2 σακουλάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής κακάο
Γάλα
1 κουβερτούρα
2-3 κουταλιές μερέντα
Λίγα αμύγδαλα (φιλέ)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με το γάλα, όπως αναγράφεται στις οδηγίες τους. Φτιάχνουμε τα σου ακολουθώντας την συνταγή για ζύμη σου που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ!
Αφού ψήσουμε τα σου μας και κρυώσουν, τους ανοίγουμε μια τρύπα και τα γεμίζουμε με κορνέ ή τα χαράσουμε με το μαχαίρι και τα γεμίζουμε προσεκτικά με κουταλάκι με την κρέμα βανίλια.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ρίχνουμε λίγη πάνω στα σου. Σκεπάζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής κακάο (στην οποία έχουμε προσθέσει και την μερέντα) και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα και το φιλέ αμυγδάλου.

Την συνταγή αυτή καθώς και τη φωτογραφία που τη συνοδεύει, μας τα έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.