Σάλτσα με φράουλες με 3 υλικά (κουλί) .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σάλτσα με φράουλες με 3 υλικά (κουλί)

Ένα κουλί (σάλτσα) φράουλας, χωρίς συντηρητικά και φτιαγμένο από τα χεράκια σας, που μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο σας ακόμα και για μία εβδομάδα!

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα με φράουλες με 3 υλικά (κουλί)
Υλικά:

1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις φράουλες. Ζυγισμένες θα πρέπει να είναι 1 κιλό τώρα. Σε ένα μπλέντερ τις πολτοποιούμε. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε βοηθώντας με κουτάλι ή με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα σπόρια μέσα στο σουρωτήρι.
Σε σωτέζα ή πλατύ τηγάνι βάζουμε τον πολτό φράουλας, την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και αφαιρώντας τον αφρό από τα πλάγια του σκεύους. Χαμηλώνουμε λίγο ακόμη την θερμοκρασία και βράζουμε για δέκα περίπου λεπτά ακόμη. Η σάλτσα φράουλας θα γίνει περίπου μισό λίτρο. Φυλάσσεται για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.