Σαραγλί αλμυρό .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Σαραγλί αλμυρό

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι το αλμυρό σαραγλί. Ένα ορεκτικό ιδανικό για μπουφέ αλλά και για συνοδευτικό κρασιού και ούζου! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Σαραγλί αλμυρό
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλού τυρί ρεγκάτο καπνιστό
1/4 κιλού ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπωλ. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι. Πασπαλίζουμε το φύλλο ομοιόμορφα με τα τυριά και πάνω του στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο που βουτυρώνουμε επίσης. Πασπαλίζουμε και αυτό με το μείγμα τυριών και στρώνουμε πάνω του άλλο ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε και αυτό και το πασπαλίζουμε επίσης με τα τυριά. Διπλώνουμε τα φύλλα ξεκινώντας από τη μεγάλη διάσταση σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε οκτώ ίσα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί όρθια (με την κομμένη πλευρά στον πάτο). Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

  Light μηλόπιτα της στιγμής
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.