Σοκολάτα για επικάλυψη, της Λίζας .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σοκολάτα για επικάλυψη, της Λίζας

Ετοιμάστε γαρνιτούρα σοκολάτας με την συνταγή που μας έστειλε η Λίζα Δ. Οι οδηγίες της Λίζας αναφέρονται σε μαύρη σοκολάτα αλλά και σε κουβερτούρα. Ρίξτε τους μια ματιά

Γράφει: Matia Gr
Σοκολάτα για επικάλυψη, της Λίζας
Υλικά για μαύρη σοκολάτα:

250γρ. μαύρη σοκολάτα
125γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Συγκεντρώνουμε τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα στη σπασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το μίγμα, σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Προσοχή: Η μαύρη σοκολάτα ανάλογα με τη σύνθεση της χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε τρούφες ή για το γλασάρισμα γλυκών.

Υλικά για κουβερτούρα:

Κουβερτούρα μαύρη ή άσπρη

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε την πλάκα σοκολάτας. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας την τακτικά. Τη βγάζουμε από το μπεν μαρί, όταν φτάσει τους 40 βαθμούς. Ανακατεύουμε για να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 30 βαθμούς. Τότε αρχίζει να γίνετε πιο πηχτή.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα με σοκολάτα ανώτερης ποιότητας (42% κακάο το λιγότερο).
Προσοχή: Δεν πρέπει να ρίχνουμε νερό στη σοκολάτα. Θα σχηματιστεί ένας πολτός με σβώλους.
Καλή επιτυχία!

Την γαρνιτούρα αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.