Σοκολατάκια για παιδιά (και όχι μόνο) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σοκολατάκια για παιδιά (και όχι μόνο)

Φτιάξτε αυτά τα ξεχωριστά σοκολατάκια για παιδιά και κεράστε τόσο μικρούς όσο και μεγάλους. Γίνονται εύκολα, γρήγορα και προπαντός πεντανόστιμα

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατάκια για παιδιά (και όχι μόνο)
Υλικά:

1 φλιτζάνι κορν φλέικς
100 – 150 γραμμάρια σοκολάτα υγείας ή γάλακτος

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε αυτά τα σοκολατάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος δημητριακών μας αρέσει ή έχουμε σπίτι μας. Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορν φλέικς ρυζιού, σιταριού, καλαμποκιού, με σταφίδες και φρούτα, ή και λίγο από όλα αυτά, κ.α. Η αναλογία των υλικών εξαρτάται από το γούστο μας. Αν θέλουμε να είναι πιο τραγανά τότε αυξάνουμε την ποσότητα των δημητριακών και αντίστοιχα αν θέλουμε να έχουν περισσότερη σοκολάτα αυξάνουμε την ποσότητα της σοκολάτας.
Στο ειδικό σκεύος μπεν μαρί, ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιώντας δύο κατσαρόλες η μία μικρότερη από την άλλη λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό γίνεται ως εξής: βάζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα νερό και τοποθετούμε μετά μέσα της την μικρότερη. Όταν τοποθετήσουμε αυτό το ιδιότυπο μπεν μαρί στο μάτι της κουζίνας μας, ρίχνουμε στην μικρότερη κατσαρόλα τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια – η οποία θα αρχίσει σε λίγη ώρα να λιώνει – ανακατεύοντάς την. Όταν λιώσει εντελώς, ρίχνουμε μέσα τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο μείγμα και το αδειάζουμε πάνω σε μάρμαρο ή σε λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί εντελώς. Φυλάμε τα σοκολατάκια μας σε μέρος χωρίς υγρασία.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.