Σοκολατένιο ιγκλού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σοκολατένιο ιγκλού

Ένα απίστευτα εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου μας προτείνει αυτή η συνταγή. Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε και φτιάξτε την το συντομότερο δυνατό!

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατένιο ιγκλού
Υλικά:

3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
120γρ. τρούφα σοκολάτας
3 κουταλιές βούτυρο + λίγο ακόμα

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, και κομματιασμένη την σοκολάτα κουβερτούρα. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζουμε διαφανή μεμβράνη στο εσωτερικό ενός ημικυκλικού μπωλ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψύχουμε για τέσσερις τουλάχιστον ώρες. Βάζουμε πιατέλα πάνω στο μπωλ μας και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Αφαιρούμε την διαφανή μεμβράνη και βουτυρώνουμε απαλά τα χέρια μας και διορθώνουμε τυχόν ατέλειες στο σχήμα του γλυκού μας. Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτα και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.