Σορμπέ μανταρίνι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σορμπέ μανταρίνι

Ένα ιδιαίτερο σορμπέ, ένα σορμπέ του χειμώνα υπάρχει σε αυτή τη συνταγή. Σορμπέ μανταρινιού, η τέλεια συνοδεία ενός γιορτινού χριστουγεννιάτικου ή πρωτοχρονιάτικου γεύματος ή απλά μια υπέροχη, αρωματική απόλαυση! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Σορμπέ μανταρίνι

Σορμπέ μανταρίνι

Υλικά:

1 κιλό χυμό μανταρινιού
150γρ. ζάχαρη
50γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 125γρ. νερό και την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε και το μέλι, βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ανακατεύουμε προσθέτοντας το χυμό μανταρινιού. Βάζουμε σε δοχείο το μείγμα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή και όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια το δουλεύουμε σε παγωτομηχανή και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο τουλάχιστον ώρες. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα, το χτυπάμε με το μίξερ, και επαναλαμβάνουμε για μια δυό φορές. Πριν σερβίρουμε το σορμπέ μανταρίνι το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για ένα τέταρτο με μισή ώρα για να μαλακώσει ελαφρά. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.