Σπανάκι σαλάτα με τζίντζερ .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Σπανάκι σαλάτα με τζίντζερ

Υλικά: 1 κιλό σπανάκι 6 σκελίδες σκόρδο Λίγη φρέσκια ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα) Ξύδι Αλάτι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το σπανάκι μας σε νερό που έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι. Ενόσω το σπανάκι μας […]

Γράφει: Matia Gr
Σπανάκι σαλάτα με τζίντζερ
Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
6 σκελίδες σκόρδο
Λίγη φρέσκια ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
Ξύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το σπανάκι μας σε νερό που έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι. Ενόσω το σπανάκι μας βράζει, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ (προσοχή στην ποσότητα του τζίντζερ γιατί έχει πολύ έντονη και καυτερή γεύση). Μόλις βράσει το σπανάκι μας το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, καθώς και λαδόξυδο ανάλογα με τα γούστα μας. Ανακατεύουμε την σαλάτα μας με απαλές κινήσεις και σερβίρουμε. Εναλλακτικά -για να είμαστε και πιο κοντά στα must της υγιεινής διατροφής- μπορούμε το σπανάκι μας να το μαγειρέψουμε στον ατμό.

  Κιμαδοπιτάκια στον φούρνο με δροσερή σάλτσα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.